Hae
Sydän vähän kallellaan

Marraskuu

Monen mielestä marraskuu on synkeä ja raskas kuukausi. On pimeää, joka vaikuttaa mielialaan ja jaksamiseen. Meitä on auttanut se, että alettiin fiilistelemään joulun tuloa jo heti marraskuun alettua, leivottiin pipareita ja toisella kertaa joulutorttuja. Joulumusiikkiakin vähän soiteltiin. Meillä oli lasten kanssa ihania hetkiä leipomisen parissa. Jouluvaloja on laiteltu tuomaan valoa ja kynttilät palavat iltaisin. Nämä ovat kauniita tunnelmanluojia.

Ollaan saunottu ja sauna on mainio rentoutumiskeino ja tuo hyvää oloa. Takassa on ollut tuli useammin kuin aiempina vuosina ja usein sytytän takan jo päivällä tuomaan lämpöä. Takassa on paisteltu makkaraa ja vaahtokarkkeja. Muutama päivä sitten satoi ihan hippasen lunta ja voi sitä lasten riemua. Kaikki kolme painelivat yhdessä ulos ja viettivät siellä hurjan kauan aikaa. Amalia siisti Nuuskun haudan ja se on nyt todella kaunis. Elämä on ollut tasapainoista ja rauhallista viime viikkoina ja se on parasta. Meillä on ollut paljon perheaikaa ja vaikka emme ole koko ajan yhdessä tai tee jotain kotona yhdessä, niin on ollut ihana kun olemme olleet kaikki kotosalla. Milokin on ollut enemmän meidän kanssa ja se on tehnyt pojalle hyvää.

Jo viime viikolla laitettiin joulukuusi ja tänään aiomme koristella sen. Koristelu on lykkääntynyt, kun ei ollut valoja kuuseen, sillä Mauno puri poikki viime vuonna kahdet jouluvalot. Onneksi koiruli ei enää tee tätä, sillä pentuaikana hän puri myös kahdesta imurista johdot poikki. Alkoi tulemaan vähän kalliiksi tämä.

Torstaina käytiin Amalian ja mun äidin kanssa kiertelemässä kauppoja. Aloiteltiin uudesta kahvilasta, joka avattiin juuri Lohjalle. Ihana paikka ja aivan taivaallisen hyviä herkkuja, suolaisia ja makeita.

Olen haaveillut jo viime vuonna Rustassa myytävästä piparkakkutalosta, jossa on valot, mutta en raaskinut ostaa. Tänä vuonna päätin, että hankin sen, mutta silti emmin kun hinta oli 30€. No äiti totesi mulle, että ostaa sen mulle etukäteen synttärilahjaksi ja niin se koristaa nyt meidän olohuoneen lipaston päällä. Kaupoilta ostin vähän lisää kuusenkoristeita ja uudet nauhat kuuseen. Äidiltä saimme vanhat kuusenvalot, sillä hän ei aio laittaa kuusta ollenkaan. Äidin luota mukaan lähti myös parit jouluvalot, sillä hänellä on ikkunoiden edessä niin paljon viherkasveja ettei valoja saa mahtumaan. Myös yhden ihanan lämpimän viltin sain äidiltä matkaan. Se oli hyvä kahvireissu shoppailun päätteeksi, heh. Oli ihana viettää rauhassa aikaa kolmisin tyttöjen kesken ja viime yön Amalia oli mummin luona yötä.

Joka vuosi teen hieman joulusiivousta ja aloitan sen hyvissä ajoin. Olen ehtinyt käydä lasten lelut ja vaatteet läpi ja lahjoittanut eteenpäin. Keittiönkaapin ovet olen pyyhkinyt ja jessus mikä homma siinä oli. Pitäisi aina pyyhkäistä, kun tulee likaa, mutta jotenkin se vaan jää ja lopulta kaapin ovet ovat tosi sottaiset. Olen järjestellyt talvivaatteet esille ja osa on jo päässyt käyttöön. Viikonlopun aikana täytyy käydä ostamassa lapsille lämpimiä hanskoja ja Amalialle talvikengät.

Marraskuu on ollut kaikin puolin meillä mukava. Toki täällä on sairasteltu, lapsilla oli juuri enterorokko ja tähän päälle Amalialle tuli jälkitautina pitkästä aikaa korvatulehdus. Ja tällä hetkellä Nuppu ja Milo ovat kipeinä taas. Nuppu on ollut kuumeessa ja Milolla on ollut hieman lämpöä, yskää ja kurkkukipua. Viime vuosina lapset ovat sairastelleet aika vähän ja nyt tuntuu, että pöpöjä tulee tuon tuosta. Kipeinä lapset ovat ihanasti aina yhdessä, isommat pelaavat pleikkarilla keinutuolissa peiton alla vierekkäin ja Nuppu ja Milo ovat tehneet raaputettavia kuvakirjoja yhdessä. Tällä kertaa ei ole tarvinnut järjestellä tai perua töitä, sillä asiakkaita on ollut enemmän iltaisin Johnnyn tultua töistä kotiin. Oikeastaan koko yrittäjä vuoden aikana en ole joutunut perua lasten sairastelun takia yhtään asiakasta, muutamat ajan siirrot olen joutunut tehdä siitä syystä että olen itse sairastunut. Tämä on ollut tosi kiva.

Tällä viikolla tuntui, että arkiviikko meni hujauksessa. Ihana, että nyt on viikonloppu. Mun piti tänään nukkua pitkään, mutta Johnnyn herätyskello alkoi soida enkä saanut sitten enää unta. Mies veti sikeitä yhteentoista. Herätys oli jäänyt puhelimeen viime viikonlopusta.

Tänään ohjelmassa on kuusen koristelua joululaulujen soidessa. Glögiä keitellään tähän hetkeen myös, se on tullut perinteeksi. Kaupassa käväisin jo aamusta yhdessä äidin kanssa ja tein ruuaksi hamppareita. Illasta ehkä saunaa aikuisten kesken ja jotain pelailua lasten kanssa. Ollaan pelattu lasten aliasta ja Nuppukin osaa selittää tosi hyvin ja arvata myös. Olin ihan hämmästynyt, toki välillä hän sanoo selitettävän sanan suoraan. Amalia on kyllä selityksen mestari, tämä ei varmaan yllätä ketään. Välillä hän hakee kortit ja selittää mulle niitä ihan muuten vain. Mä aina jaksan hämmästyä miten paljon Amalia puhuu, kun hän aloittaa jonkun jutun kertomisen. Se juttu vaan jatkuu ja jatkuu, heh.

Ihanaa viikonloppua, muistakaa levätä ja rentoutua <3

 

3 kommenttia

 1. Suvi kirjoitti:

  Tulee niin kotoisa olo näistä sun arkipostauksista. <3 Ihanaa joulunodotusta Lohjalle!

  • nuusku kirjoitti:

   Voi vitsit ihana kuulla, kiitos <3 Mä itekin tykkään lukea arkisia postauksia 🙂 Ihanaa joulun odotusta sinne myös <3

 2. Nadja kirjoitti:

  Ihana marraskuu teillä onkin! <3 Lämmintä joulunodosta koko perheelle täältä Tampereelta <3
  Ja ihanaa kuulla, että perhe-elämä ja yrittäjäjyys toimii yhdessä hyvin.
  Perheäitinä ja yrittäjänä tunnen kyllä <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *