Hae
Sydän vähän kallellaan

Imetys päättyi – johan sitä 3 vuotta kesti

Tämä oli hieman yllättävä imetyksen lopetus, mutta oikein hyvä näin. Tavallaan Nuppu lopetti tissin syömisen itse ja tavallaan taas ei.

Olimme Flamingossa minilomalla, yövyimme hotellissa yhden yön ja polskimme useamman tunnin kylpylän puolella. Reissun aikana Nuppu ei pyytänyt tissiä kertaakaan, aivan kuin olisi unohtanut koko tissimaidon. Tämän kolmen vuoden imetyksen aikana näin ei ole käynyt kertaakaan, hän on edelleen Flamingon reissuun asti käynyt rinnalla tiettyinä hetkinä päivän aikana joka päivä. Reissussa hän ei kuitenkaan näin tehnyt, ei illalla vaikka nukahti kainalooni eikä aamulla herätessä.

Kotimatkalla päätin, että nyt on oikea hetki pysyä itse lujana ja todeta maidon loppuneen, jos hän maitoa kotona pyytäisi. Ja pyysihän hän heti, kun päästiin ovesta sisään. Tätä edesauttoi tietysti se, että Nuppu heräsi kun pääsimme kotipihalle, oli tosi itkuinen keskeytyneiden päiväunien vuoksi ja niinpä maitoa oli saatava lohduksi heti. Nytpä sitä ei vaan saanutkaan ja Nuppu meni kyllä aika hysteeriseksi, mutta pysyin lujana. Vähän kirpaisi, kun pieni itki niin lohduttomasti ja sellaisella ison itkun katkonaisella äänellä sanoi: voinko edes vähän kokeilla tulisiko maitoa? Milo kävi vähän tilannetta tarkkailemassa huolestuneen näköisenä ja tokaisi mulle anna nyt vaan sitä tissiä pikkuisen. Johnny komppasi siinä sitten Miloa ja sanoi, että pitäisikö vaan antaa ja vähitellen lopettaa imetys. No joo ei, se ei tule onnistumaan Nupun kanssa ja pidin pääni ja tissit pysyivät visusti paidan sisällä. Lopulta Nuppu rauhoittui. Uusi itku tuli vielä päivän aikana myöhemmin, mutta se meni nopeasti ohi.

Illalla nukkumaanmeno meni hyvin eikä itkuja ole enää tullut. Eilen tyttö kysyi multa: onko sulla vielä tissit? Sanoin, että on, mutta maitoa niistä ei tule. Nuppua alkoi naurattaa ja hän kapsahti mun kaulaan ja halasi lujasti.

Imetyksen lopetus meni hurjan hyvin tälläkin kertaa. Olen muuten imettänyt lapsiamme hauskasti, Amaliaa yhden vuoden, Miloa kaksi vuotta ja Nuppua kolme vuotta <3

On se mukava saada viimein oma hormonitoiminta normaaliksi. Aikanaan Milon imetyksen loputtua mun mieli meni tosi maahan joksikin aikaa, nyt ei ole onneksi tullut sellaista ainakaan vielä.

Meidän imetysmatka oli tällä kertaa näinkin pitkä. Olen siitä tosi kiitollinen ja nyt on hyvä olo myös siitä, että se päättyi <3

imetys

6 kommenttia

 1. Jenna kirjoitti:

  Ihanan pitkä imetys! Oma imetystaival loppui hieman yllättäen vajaat 2kk sitten, kun aamulla tissiteltiin ennen typyn päiväkotiin lähtöä ja sain itse iltapäivällä kuulla aloitettavasta lääkekuurista, joka esti imetyksen siltä seisomalta. Itkuhan siinä tuli, mutta tyttö oli ihana ja ymmärtäväinen, kun kerroin että äiti saa sellaista lääkettä, ettei pysty antamaan enää tissiä. Totesi vain ”saanko silti olla sykyssä?” 😭😭😍 Typy täyttää kolme nyt vajaan kahden viikon päästä, että pitkä imetystaival täälläkin. Ensimmäinen kuukausi piti halailla paljon ja tankata läheisyyttä muuten, mutta tosi hyvin meni täälläkin – pari kertaa on kysynyt, että ”vieläkö äiti saa lääkettä?” ja tyytynyt vastaukseen, kun oon sanonut, että vielä ja ei voi tissitellä sen takia.

 2. lillamy kirjoitti:

  Oi miten pitkään jaksoit imettää ja hyvä että lopetus meni loppujen lopuksi noinkin hyvin ❤️ Toivottavasti mieli ei mene alas tällä kertaa!

 3. Irkku kirjoitti:

  Huh huh, en ymmärrä miksi isoja muksuja imetetään! Voihan sitä muutenkin helliä ja pitää sylissä, tissimaito on vauvan ravintoa eikä ison lapsen huvi lutkutustuttia.

 4. Irkku kirjoitti:

  Täällä ei ilmeisesti julkaista kuin kehumis ,positiiviset kommentit, muita ei saa kirjoittaa eikä niitä julkaista!

 5. Annis kirjoitti:

  Itseasiassa ihmisen luontainen vieroittumisikä rintamaidosta on 3-4-vuotiaasta YLÖSPÄIN, eli 3-vuotiaana lopettaminen on biologian kannalta jopa aikaista. Yhteiskunta ja elinympäristö vaikuttaa voimakkaasti imetyksen kestoon. Irkku saa omat lapsensa vieroittaa milloin haluaa mutta muiden kokemuksia on turha tulla huhhuttelemaan jos ei asiasta mitään tiedä.

  Jokainen tekee niin kuin itselle ja lapselle parhaiten sopii <3

 6. 😂 kirjoitti:

  Nimimerkille Annis on todettava, etten ole itse kyllä yhtään lasta rinnalta vierrottanut, eikä kukaan heistä ole silti jatkanut rintaruokintaa vuoden ikää pidemmälle. Ovat varmaan sitten tunteneet yhteiskunnan paineen tai jotain, mutta ihan itse ovat kieltäytyneet rinnalle enää tulemasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *